F-eat Pancakes

Υλικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού βρώμη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουάκερ ή αλεύρι βρώμης)
1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ( με γεύση ή χωρίς)
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 αυγά

Εκτέλεση:
Τόποθετουμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ με τη λεπίδα και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα. Το μίγμα μας δεν θα είναι τόσο πηχτό. Γι αυτό το λόγο το αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά στο ψυγείο για να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά η βρώμη. Ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Θα χρειαστείτε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας και τοποθετούμε κάθε φορά στο τηγάνι δυο γεμάτες κουταλιές από το μίγμα μας. Το απλώνουμε και λίγο με το κουτάλι. Θα μοιάζει περισσότερο με μπιφτέκι αλλά δεν μας αγχώνει. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Εμφανίζονται οι κλασσικες φουσκάλες από πάνω αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Υπολογίστε γύρω στα 3-5 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη περιμένουνε να ροδίσει και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
Δεν φαντάζεστε πως θα μυρίζει η κουζίνα από το μέλι και την κανέλα. Μπορείτε να τα σερβίρετε τόσο σε γλυκούς συνδυασμούς με μέλι ή πραλίνα όσο και σε αλμυρούς με αλλαντικά και τυριά.

Τσιζκέικ με καρύδια και γέμιση από τυρί και μέλι

Υλικά
Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. καρύδια
200 μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση
250 γρ. τυρί κρέμα
250. μαλακό κατσικίσιο τυρί
4 κ.σ χοντροτριμμένα καρύδια
100 γρ. κρέμα γάλακτος
¾ φλ. μέλι + ¾ φλ. μέλι
1 κ.σ. τριμμένη κανέλλα

Βάζουμε τα καρύδια, τα μπισκότα και τη μαργαρίνη στη μουλινέτα και δουλεύουμε για 4 -5 λεπτά να θρυμματισθούν και να ενωθούν καλά τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με σούστα και το πιέζουμε με τις παλάμες μας ομοιόμορφα στον πάτο να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ανακατεύουμε με το μίξερ τα τυριά, το μέλι  και την κρέμα γάλακτος να ενωθούν καλά.  Αφήνουμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τα καρύδια και ξανα –ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και βάζουμε στο ψυγείο 5 -6 ώρες. Ρίχνουμε στην επιφάνεια μέλι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε το τσιζκέικ κομμένο σε τρίγωνα.

Συκα με μελι

Υλικά
12 -16 ξερά σύκα
2 φλ. μπράντι
6 κ.σ. μαργαρίνη
4 κ.σ. ανθόμελο
1 κ.γ.τριμμένη κανέλα
1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ο C. Πλένουμε τα σύκα, τα στεγνώνουμε, βγάζουμε το κοτσανάκι τους και τα βάζουμε να μουσκέψουν στο μπράντι όλη τη νύχτα. Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε στη μέση χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως. Τα πιέζουμε να πλατύνουν και τα βάζουμε με την κομμένη μεριά προς τα πάνω σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα. Βάζουμε τη μαργαρίνη, το μέλι, το αλάτι και την κανέλα στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το μοιράζουμε επάνω στα σύκα. Ψήνουμε γύρω στα 15 λεπτά. Βάζουμε, αν θέλουμε, 1 κλωναράκι λεβάντας επάνω στο κάθε σύκο και σερβίρουμε 2 σύκα στη μερίδα.

 

Ροφήματα

Τσαϊ αποτοξίνωσης με Κανέλα(τσαι αδυνατισματος)
*1 κουπα πρασινο τσαι
*ενα ξυλο κανελα
*μια κουταλια μελι
*σταγόνες απο χυμό λεμονιου
Τσαϊ αποτοξίνωσης με Τζιντζερ(για λαμπερό δερμα)
* 1 κουπα πρασινο τσαι
*σταγόνες απο χυμό λεμονιου
*μια κουταλια μελι
*τζιντζερ